ΑΓΟΡΑ ΓΗΣ – ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ

money

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΓΗΣ

Αφορά τη χορήγηση μακροπρόθεσμων δανείων στους νέους αγρότες (δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας) για την αγορά γης καθώς και των αγροτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε αυτή και εξυπηρετούν αποκλειστικά την αγροτική εκμετάλλευση.

Το ύψος της επιδότησης επιτοκίου διαφοροποιείται ανάλογα με τη μόνιμη κατοικία του ενδιαφερόμενου. Συγκεκριμένα, για τους νέους αγρότες μόνιμους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών τα χορηγούμενα δάνεια είναι άτοκα ήτοι, το εφαρμοζόμενο επιτόκιο επιδοτείται 100%, ενώ για τους νέους αγρότες κατοίκους λοιπών περιοχών το επιτόκιο των δανείων επιδοτείται 70%.

Δικαιούχοι του Μέτρου είναι νέοι αγρότες οι οποίοι δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους (ως ημερομηνία γεννήσεως λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεως). Δικαιούχοι του Μέτρου δύνανται να κριθούν και ενδιαφερόμενοι οι οποίοι δεν έχουν καθόλου ιδιόκτητη γη, όπως κτηνοτρόφοι κ.α.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις της ιδιότητας του αγρότη και δεσμεύεται για 10 έτη να είναι επαγγελματίας αγρότης, δηλώνοντας παράλληλα τα επιδοτούμενα με το εν λόγω δάνειο αγροτεμάχια στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης.

Το πρόγραμμα δεν έχει συγκεκριμένη διάρκεια και βρίσκεται σε εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *