ΕΑΕ (ΟΣΔΕ)

osde

Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ)

Σύμφωνα με την Απόφαση με Αρ. Πρωτ. 370/104924/18/4/2022 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η εταιρία μας είναι <<Πιστοποιημένος Φορέας για την υποβοήθηση των αγροτών για τη συμπλήρωση και υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ, για τα έτη2022-2027>> των αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. 

 

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) είναι ένα σύστημα αποτύπωσης και καταγραφής των αγροτικών εκμεταλλεύσεων ή των παραγόμενων προϊόντων από αυτές, ώστε η διανομή των ενισχύσεων στους αγρότες να είναι διαφανής και δίκαιη.

 

Πρόκειται για μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων για την αναγνώριση και την καταγραφή των αγροτεμαχίων, των ζώων και των δικαιωμάτων ενίσχυσης και την καταγραφή της ταυτότητας κάθε γεωργού που υποβάλει την ενιαία αίτηση ενίσχυσης.

 
Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης(ΕΑΕ) είναι η μοναδική αίτηση χορήγησης ενίσχυσης που καλείται να υποβάλλει ο γεωργός και η οποία καλύπτει

τις πληρωμές που καταβάλλονται απ’ ευθείας στο γεωργό στο πλαίσιο των

καθεστώτων βασικής ενίσχυσης, ενίσχυσης για τις επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον πρακτικές, ενίσχυσης για νέους γεωργούς, προαιρετικής συνδεδεμένη στήριξης, ειδικής ενίσχυσης για το βαμβάκι, ενίσχυσης για τους μικροκαλλιεργητές και τα ειδικά μέτρα για τη γεωργία υπέρ των μικρότερων νησιών του Αιγαίου.

 

Βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση άμεσων ενισχύσεων είναι ο γεωργός να πληροί, κάθε χρόνο, την ιδιότητα του «ενεργού γεωργού».

 

Επιπλέον, στην ΕΑΕ στηρίζεται η Δημόσια Διοίκηση για την εφαρμογή σειράς κανονιστικών υποχρεώσεων και προγραμμάτων όπως τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), η ασφάλιση φυτικής και ζωικής παραγωγής στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.), η χορήγηση αδειών λαϊκής αγοράς κ.α.

 

Η έναρξη και η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής της ενιαίας αίτησης καθορίζεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *