ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

farmers

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Το πρόγραμμα Νέων Αγροτών προκηρύσσεται στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΥΠΑΑΤ και αφορά την ενίσχυση για την εκκίνηση επιχείρησης για νέους γεωργούς και την εγκατάστασή τους στην ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικών ενισχύσεων για την είσοδο και παραμονή νέων στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις, οι οποίοι να διαθέτουν επαρκή επαγγελματικά προσόντα, να εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης και να υλοποιούν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.

Στόχος των προγραμμάτων ενισχύσεων νέων γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων και των γεωργικών εκμεταλλεύσεων καθορίζονται με βάση την εκάστοτε Προκήρυξη του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *