ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ-ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

farmers

ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ – ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Η ομάδα παραγωγών είναι ένα συλλογικό σχήμα το οποίο συστήνεται από γεωργούς ή κτηνοτρόφους που έχουν τη διάθεση να συνεργαστούν για να πετύχουν ένα συγκεκριμένο στόχο. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσιζαν από μόνοι τους με ποιους θα συνεργαστούν, με ποιον τρόπο θα λειτουργήσουν, ποια οφέλη προσδοκούν και όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της κοινής τους δράσης

Η αναγνώριση του συλλογικού σχήματος λειτουργίας των παραγωγών ως Ομάδα Παραγωγών ή ως Οργάνωση Παραγωγών είναι ένας χαρακτηρισμός που δίνεται από την πολιτεία στο νομικό πρόσωπο που έχει συσταθεί και εκπροσωπεί την κοινή δράση των παραγωγών.

Το κάθε νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί παραγωγούς μπορεί να αναγνωριστεί από την πολιτεία είτε ως Ομάδα είτε ως Οργάνωση Παραγωγών αρκεί να πληροί ορισμένες προϋποθεσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Για την αναγνώριση ως Ομάδα Παραγωγών ο ελάχιστος αριθμός παραγωγών περιορίζεται σε πέντε (5) φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του παραγωγού και είναι μέλη (εταίροι, μέτοχοι κλπ) του νομικού προσώπου που αιτείται την αναγνώριση. Ο αριθμός αυτός αφορά Ομάδες Παραγωγών σε οποιονδήποτε παραγωγικό κλάδο ( φυτικής και ζωικής παραγωγής)

Για την αναγνώριση ως Οργάνωση Παραγωγών τα ελάχιστα μεγέθη διαφοροποιούνται ανάλογα με την περιοχή και τον κλάδο δραστηριοποίησης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *